Blendy kávy, stabilita, komplexnosť a náš prístup | Coffee2U
0 komentáre
Dva podpisové blendy Coffee2U: Honey Cream a Pink Diva. Zloženie, synergie, roast profily, recepty a náš proces tvorby blendov „od šálky dozadu“.
Čo je výberová/specialty káva? cupping a kvalita | Coffee2U
0 komentáre
Specialty káva v praxi: cupping, bodovanie a rozhodovanie o pražení. Ako ochutnávame v Coffee2U, domáci postup krok za krokom a odporúčané kávy na porovnanie.
Metódy prípravy kávy: pour-over, drip filtre, French press, AeroPress, sifón, cold brew | Coffee2U
0 komentáre
Prehľad metód prípravy: pour-over, drip filtre, automat, French press, AeroPress, sifón, cold brew sáčky. Parametre, mletie, pre koho je ktorá metóda + odporúčania Coffee2U.
Brew Theory: V60, pomer a extrakcia | Coffee2U
0 komentáre
Návod na pour-over (V60) v praxi. Pomer, TDS, extrakcia 18–22 %. Tipy pre Golden Harvest, Pink Diva, Honey Cream, Caramel Whisper a Espresso Inferno.
Espresso: čo ho robí espressom + naše recepty | Coffee2U
0 komentáre
Čo robí espresso espressom. Parametre, TDS a tlak. Naše recepty: Espresso Inferno, Golden Harvest a Devil’s Touch. Ristretto aj „longer shot“. Praktické tipy pre stabilný výsledok.